Technologie

Met passie voor innovatie

Bij Exasun worden we gedreven door technologie. Innovatie zit in ons DNA: we zijn constant op zoek naar de beste oplossing. Wij ontwikkelen met een brede blik vanuit de verschillende markten en toepassingen en met het oog op de toekomst. Hierbij werken we samen met toonaangevende partijen zoals TNO en de TU Delft. We wonnen twee keer de Solar Innovation Award, in 2015 voor onze BCG-moduletechnologie en in 2019 voor de X-Kleurtechnologie.

De technologie achter ons product


Glas-glas opbouw

Onze zonnepanelen hebben een glazen achterzijde. Deze voorkomt vochtindringing, vermindert de kans op microcracks en is bovendien onbrandbaar.

Sterk, robuust en getest

Onze panelen zijn gemaakt van gehard dubbel glas in een klein formaat. Hierdoor is ons X-Roof-systeem zelfs geschikt voor prefab bouw. De panelen zijn door Kiwa getest op windweerstand, waterdichtheid en vliegvuurbestendigheid en zijn bestendig tegen hagelstenen tot 9 cm.

Eenvoudig in onderhoud

De panelen zijn individueel uitneembaar. Het dakpansgewijs plaatsen van frameloze modules houdt water en vuil aan de buitenzijde en voorkomt vuilophoping aan de achterzijde.

Brandveilig

Door goede natuurlijke ventilatie blijven de modules en het dak koel. De panelen hebben bovendien een onbrandbare glazen achterzijde. 

Maximale opbrengst

Het kleinere formaat maakt dat complete daken voorzien kunnen worden van panelen. Door een schakeling met mini-strings met drie dioden is een optimiser niet nodig en zijn de panelen minder schaduwgevoelig.

Het mooiste dak

Onze panelen hebben een matte uitstraling en zijn ook verkrijgbaar in kleur. Ze sluiten naadloos aan op het dak, zonder zichtbaar montagesysteem.

Snelle installatie

Zowel X-Roof als X-Tile is zeer eenvoudig te installeren, sneller dan dakpannen in combinatie met opdak zonnepanelen.

Levensduur van 30+ jaar

De lage degradatie, hoge betrouwbaarheid door de glas-glas opbouw en robuuste celtechnologie zorgen samen voor een levensduur van meer dan 30 jaar.

Compatibiliteit

Onze zonnedaksystemen sluiten aan op het dak, op schoorstenen, ramen en buurdaken. We streven er bovendien naar om X-Tile eind 2022 te laten aansluiten op alle Wienerberger dakpannen.

We blijven innoveren...


Kleurtechnologie (2021)

Met onze unieke en bekroonde kleurtechnologie (patent pending) bieden we de mooiste gekleurde daken met minimaal verlies van vermogen. De panelen zijn beschikbaar in terracotta, maar in de toekomst mogelijk ook in andere kleuren. Door de unieke pigmentering vindt er over tijd geen degradatie plaats.

Circulair Cradle-2-Cradle panel (2023)

De huidige producten worden al met zo min mogelijk schadelijke stoffen geproduceerd om recyclestromen zo zuiver mogelijk te maken. De volgende ontwikkeling is een 100% circulair paneel dat na gebruik te scheiden is in aparte onderdelen. We voeren dit project uit in samenwerking met technologiepartners DSM en TNO.

Nieuws


X-Roof modellen inladen in BIM en CAD

23/03/2021

Goed nieuws voor architecten. In onze Bouwconnect bibliotheek kun je nu heel eenvoudig X-Roof modellen in verschillende bestandsformaten downloaden en inladen in BIM en CAD. Zowel in zwart als terracotta.Of je nu direct zonnepanelen in je ontwerp wilt meenemen of deze later – bijvoorbeeld op verzoek van een opdrachtgever – wilt toevoegen: via de Bouwconnect […]
Maak kennis met X-Roof

11/05/2021

X-Roof ziet er niet alleen strak uit, maar is ook een heel flexibel systeem. Met behulp van passtukken sluit het perfect aan op de dakkapellen en dakramen. Dat bleek ook in de Delftse wijk Schoemaker Plantage.Voor dit 92 woningen tellende project koos Royal BAM Group nv in eerste instantie voor een ander indaksysteem. Dit voldeed echter zowel […]
Productie van zonnepanelen in Europa

28/05/2021

Productie van zonnepanelen in Europa? Om meer dan één goede reden. Lees hier de laatste column van Exasun's Technische Directeur Jan-Jaap Van Os in Solar Solutions Internationalhttps://lnkd.in/ddSvyEc