Strategische samenwerking met Wienerberg AG

Duurzaam Nieuws! We gaan een strategische samenwerking aan met Wienerberger AG en samen zorgen voor de doorbraak van BIPV in Europa!

Wienerberger wordt hierbij de exclusieve Europese verkoop- en distributiepartner voor onze innovatieve BIPV-systemen. Hiermee worden zowel X-Roof als X-Tile in heel Europa beschikbaar via een wijdvertakte verkoop-, distributie- en serviceorganisatie. De samenwerking past uitstekend binnen de ambities van beide bedrijven om de gebouwde omgeving te verduurzamen en de energietransitie te versnellen. Dat kan niet zonder een goede zonne-energie oplossing.

Gebouw geïntegreerde zonne-energie (BIPV) groeit als oplossing voor woningbouw, en dat is niet zonder reden. In de afgelopen jaren heeft Exasun in Nederland baanbrekend werk verricht en een oplossing voor schuine daken ontwikkeld die duurzaam, betaalbaar en mooi is. Dat hebben bouwers, installateurs en ontwikkelaars ook ontdekt en de Exasun-systemen krijgen dan ook steeds vaker de voorkeur boven traditionele op-daksystemen. Met de betaalbare Exasun X-Roof- en X-Tile-systemen werk je een leeg dak namelijk snel waterdicht, energieopwekkend en stijlvol af.

De samenwerking met Wienerberger is een grote stap voorwaarts op weg naar de realisatie van een grotere mondiale ambitie om de wereld te verduurzamen voor de generaties die na ons komen. Om deze ambitie te realiseren halen we nu additioneel kapitaal op om de productie in Nederland verder op te schalen, nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen en de regio’s buiten Europa commercieel te ontsluiten.

Laten we samen de energie transitie versnellen… Wij hebben er zin in!

Lees hier het hele persbericht: https://lnkd.in/dwwfUkVu