Menu

Hoge efficiëntie

> MWT cellen. Onze monokristallijne Metal Wrap-Through cellen hebben geen busbars en daardoor minder schaduwverliezen. Deze geavanceerde back-contact cellen hebben beide electrische contacten aan de onderzijde van de cel.

> Flexfoil interconnectie. Een speciale koperfolie verbindt de cellen in serie. Hierdoor is de electrische weerstand een factor 6 lager tov een module waarin standaard ‘tabs’ worden toegepast.


Hoge Performance Ratio – kWh/kWp

 

> Hogere lichtinkoppeling. Gestructureerd, ultra-helder glas met een duurzame anti-reflectie coating zorgt voor een hogere opbrengst, ook bij een lage zon.

> Lagere NOCT. De koperfolie en de glasplaat aan de achterzijde geleiden de warmte beter naar de lucht, waardoor de module koeler blijft en beter presteert.

 


Zeer lange levensduur & blijvend hoge opbrengst

> Glas-Glas constructie. In conventionele panelen bestaat de achterkant uit een kunststof folie. Deze folies laten waterdamp door en dit leidt tot oxidatie en geleidelijke degradatie. Dankzij toepassing van 2 mm glas aan voor- en achterzijde en een UV-stabiele encapsulant heeft X-GLASS een blijvend hoge opbrengst.

> Spanningsvrij. In een standaard zonnepaneel worden de cellen en celverbindingen mechanisch zwaar belast bij wind. Dit kan leiden tot celbreuk waardoor het paneel niet meer werkt. Bij glas-glas modules ondergaat de ene glasplaat rekkrachten en de andere trekkrachten – de cellen liggen echter in een neutraal spanningsvlak. Hierdoor -en door de betere krachtverdeling via de koperfolie- is de kans op celbreuk vele malen kleiner.


All-Black & Frameless

> Zeer Sterk. Een stalen backrail met hoogwaardige gegalvanisatie (uit EU) of voorzien van een zwart gecoat frame, zorgt voor een betere ondersteuning en drukverdeling. Samen met de dubbele laag gehard glas zijn de modules zijn zo sterk dat je er overheen kunt lopen (belastbaar > 450 kg).

> Geen PID. Potential Induced Degradation kan de opbrengst van standaard modules met 2-3% reduceren. X-GLASS is vrij van PID


Betrouwbare aansluitingen

> Veilig. De junction-box is van zeer hoge kwaliteit en heeft
3 Cold bypass-diodes. Een van de mogelijke oorzaken van brand bij zonnepanelen zijn de diodes in zonnepanelen; zogenaamde thermal runaway. Daarom kiezen wij voor Cold bypass diodes die hiervoor beveiligd zijn.

> Snel. Met 1 m kabel en de nieuwste MC4 connectors voor een zeer lange levensduur en snelle installatie. Daarnaast zijn onze panelen compatibel met alle gangbare optimizers en omvormers.