Menu

Historie


EXASUN is opgericht in 2012. Het is voortgekomen uit LineSolar, dat zich richt op ontwikkeling van CPV technologie (voor solar farms). EXASUN is volledig met private middelen gefinancierd. Het bedrijf heeft geen bankleningen en beschikt daardoor over een sterke balans.

Door het toepassen van hoge kwaliteitsmaterialen kan een lange levensduur worden gegarandeerd waarmee de laagste kosten van zonnestroom (€/kWh) worden bereikt. EXASUN kan kosteneffectief PV panelen produceren dankzij een slimme productontwikkeling , een geautomatiseerd zonnepanelen productieproces, lage overhead en het elimineren van zeetransport uit Azië. Bovendien is de leadtime voor bouwprojecten daarom kort.

2012

Oprichting en start van het bedrijf
Research ism kennisinstituten & machinebouwers

2013

Toekenning Nederlandse R&D subsidies
Succesvolle financieringsronde
Ontwikkeling productieproces

2014

Toekenning Europese R&D subsidies
Ontwikkeling productiemachines en start pilot-productie
Validatietests BLACK GLASS PV panelen Prototypes succesvol doorlopen

2015

Marktintroductie BLACK GLASS PV panelen – Winnaar Innovation Award 2015
Start kleinschalige serieproductie op lijn 1

2016

Marktintroductie van het Black Roof systeem, de X-roof. De zonnedak oplossing. Een slim en eenvoudig te monteren Solar Roof oplossing.

Verhuizing naar grotere locatie in Den Haag voor opbouw PV panelen productielijn 2 tbc opschaling productievolume. BIPV wordt daarmee toegankelijk voor grootschalige toepassing in de bouwwereld

2017

Marktintroductie van X -Facade het hoogwaardige zonnegevel systeem. Waarbij gevel en zonnepaneel geïntegreerd zijn. Het eerste project was het ABN AMRO duurzaamheidspaviljoen oude Zuid-as Amsterdam.

2018-2020

Doorontwikkeling van de productiestraat, de organisatie en de introductie van X-Colour ( Winnaar Innovation Award 2019). De kostprijs en de productie potentie heeft nu de potentie van toepassing in de seriematige woningbouw. Bovendien zijn de oplossingen in verschillende kleuren beschikbaar zonder extreem verlies van opbrengst. Waarbij zowel veiligheid als esthetiek zijn aangepakt. Bovendien zijn de Exasun PV panelen voorlopers op het gebied van circulariteit en vrij van veel giffen die in standaard zonnepanelen wel zitten.