Menu

Offerte


Offerte aanvraag

5 redenen om te kiezen voor het beste en mooiste zonnepaneel op uw dak

Alle EXASUN zonnepanelen bevatten de superieure Back-Contact-op-Glas technologie (BCG-technologie). Vraag direct een offerte aan.

1 – Meer elektriciteit van uw dak

Met het Nederlandse BLACK GLASS zonnepaneel haalt u meer uit de zon. In plaats van de 250Wp van een standaard paneel genereert het BLACK GLASS paneel liefst 290 tot 310 Wp.
Deze hoge efficiency wordt bereikt dankzij onze unieke metal-wrap-through PERC-monokristallijn silicium cellen en de zeer lage electrische weerstand van onze flexfoil technologie.

Daarnaast is de performance ratio (kWh/kWp) hoger. Door een superieure ARC coating op het glas en een betere warmteafdracht aan de lucht is de opbrengst bij lage zon en op heel warme dagen een stuk hoger dan bij een standaard paneel. Hierdoor wekt u per jaar meer stroom [kWh] op.

2 – Zeer lange levensduur (>30jaar) geeft de laagste kosten per kWh

In conventionele panelen bestaat de achterkant uit een kunststof folie. Deze folies laten waterdamp door. Dit leidt tot oxidatie waardoor de opbrengst ieder jaar met zo’n 0.7% achteruitgaat. Dit lijkt weinig maar telt uiteindelijk flink op.
Bij BLACK GLASS passen wij 2 mm gehard glas toe voor zowel de voorkant als de achterkant (voor onze Black Roof en Black Mystiek zelfs 3.2 mm aan voor en achterzijde). Hierdoor kan waterdamp niet binnenkomen. Bovendien gebruiken wij een veel betere, UV-stabiele encapsulant en een hoogwaardige Junction-box en connectors. Tenslotte, wij produceren onze modules zelf in Nederland waardoor een hoge productiekwaliteit kan worden gegarandeerd.

Met al onze BCG zonnepanelen krijgt u een blijvend hoge opbrengst bij een levensduur die ver over de 30 jaar rijkt. Dit werkt zeer sterk door in de kosten per kWh: u kunt uw eigen stroom opwekken tegen lagere kosten per kWh dan een grote kolencentrale!

3 – Garantie van 30 jaar op de module én performance!

Standaardmodules op basis van glas-folie hebben een verwachte levensduur van 10-15 jaar en een corresponderende productgarantie. Bij glas-glas modules is dit ruim 30 jaar, hetgeen wordt bevestigd door onderzoeksresultaten van zonnepanelen die in de jaren ’80 zijn geproduceerd. Het Europees Joint Research Centrum in Ispra (It) heeft verschillende typen zonnepanelen op haar dak geïnstalleerd. De opbrengst per paneel is vanaf 1982 jaarlijks bijgehouden. De meeste glas-folie modules begaven het na 10-15 jaar terwijl de glas-glas modules na 32 jaar nog steeds 93% van de oorspronkelijk opbrengst genereerden!

Het BLACK GLASS paneel is het eerste zonnepaneel ter wereld dat innovatieve back-contact technologie (voor hoge efficiency) combineert met een Glas-Glas moduleconstructie (lange levensduur). EXASUN heeft vele duurzaamheidstests uitgevoerd. De uitstekende resultaten hiervan leiden ertoe dat wij 30 jaar product- en opbrengstgarantie kunnen geven op al onze producten met deze BCG technologie.

4 – Mooi, elegant, strak ontwerp

Het BLACK GLASS paneel bestaat uit zwarte cellen met een uniek en subtiel patroon op een zwarte achtergrond. Het heeft geen lelijke rand omdat een frame voor glas-glas modules niet nodig is. De module wordt aan het dak bevestigd met een sterke stalen back rail aan de achterzijde. Deze constructie is zeer fraai en maakt het paneel bovendien zeer sterk – de module is goed beloopbaar door bijvoorbeeld een schoorsteenveger. De module is getest tot 450 kg belasting.

5 – Meerwaarde bij verkoop van uw huis

Volgens een onderzoek van de ABNAMRO verhogen zonnepanelen op dit moment al de waarde van uw huis. Door de fraaie esthetiek en de lange garantie (30 jaar) bieden EXASUN zonnepanelen een forse meerwaarde ten opzichte van standaard modules, mocht u uw huis op termijn verkopen.