Menu

Exasun versterkt organisatie


Edwin van den Berg

 

Exasun produceert in Nederland innovatieve zonnepanelen in diverse formaten en kleuren, met een focus op de bouwsector. 

Het is onze missie is om zonne-energie bereikbaar en aantrekkelijk te maken, met onze innovatieve systemen voor daken en gevels, waardoor iedere vastgoedbezitter deze transitie kan maken. 

Exasun wil een aanjager zijn in de transformatie naar een toekomstbestendige maatschappij: als alle daarvoor geschikte daken en gevels in Nederland energie zouden opwekken, kan 50% van de behoefte worden ingevuld [Deloitte, Maart 2018]. Dankzij diverse innovaties, waaronder een speciale kleurtechnologie, heeft Exasun laten zien dat PV mooi kan zijn, met een extreem lange levensduur en een aantrekkelijke business case.

Met de uitbreiding van haar productie capaciteit in 2019 staat Exasun klaar om flink op te schalen.
Daarnaast zal er onverminderd verder worden geïnvesteerd om de prestaties, betaalbaarheid, functionaliteit en esthetiek verder te verhogen.

Om de groei van het bedrijf te versnellen wordt het directieteam van Exasun versterkt met Edwin van den Berg, voormalig directievoorzitter Van Wijnen Groep NV, die per heden toetreedt als CEO. Michiel Mensink, de oprichter van Exasun, zal zich als CTO toeleggen op de doorontwikkeling van de producten en systemen die Exasun aanbiedt. De vierkoppige directie wordt gecomplementeerd door Jan-Jaap van Os als CCO en Luc Vergels als COO.

Michiel Mensink: “De afgelopen 8 jaar heeft Exasun een compleet platform ontwikkeld: de kerntechnologie voor zeer lange levensduur, de diverse ophangsystemen en aansluitingen op dakpannen en andere dakelementen, een unieke kleurtechnologie, en de benodigde speciale machines en processen. Na vele tests en pilots is het nu tijd voor de ‘roll out’.

Edwin van den Berg: ”Ik kijk ernaar uit om met mijn ervaring zowel aan de verwerkende sector als toeleverende industrie een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Exasun. Er ligt een sterk fundament voor groei in de organisatie en de vraag naar oplossingen om duurzamer te worden is groter en relevanter dan ooit.”

 Meer weten over Exasun?

 Exasun produceert Made-in-Holland energieopwekkende dak- en gevel systemen die tenminste 30 jaar meegaan, geen schadelijke stoffen bevatten, modern ogen en zo’n 10% meer rendement opleveren dan de huidige zonnepanelen.

 

Voor een nadere kennismaking, bezoek, toelichting kunt u contact opnemen met:

Edwin van den Berg: e.vandenberg@exasun.com, www.linkedin.com/in/eejvandenberg/

Jan-Jaap van Os: jj.vanos@exasun.comwww.linkedin.com/in/jan-jaap-van-os-28a43a5/