Menu

Exasun presenteert het eerste Cradle2Cradle zonnepaneel op de Building Holland 2020


 

De Building Holland 2020 is van 24 t/m 26 maart in de RAI Amsterdam. Exasun laat, naast X-Roof en de verbeterde X-Tile, ook een demo zien van ’s werelds eerste volledig circulaire zonnepaneel! Bezoek Exasun op standnummer 11.62. Registreer, en kom gratis naar de beurs!   

Met thema’s als circulariteit, energie transitie en smart & healthy is het niet meer dan logisch dat Exasun ook dit jaar op de Building Holland beurs te vinden is.

De BENG, energieprestatie en milieuprestatie

De Nederlandse wet- en regelgeving voor nieuwbouw verscherpt. Met BENG voor de deur en nu al concrete plannen voor aanscherping van de BENG, worden er harde eisen gesteld voor de energieprestatie van het gebouw. Daar bovenop worden ook eisen gesteld aan de milieuprestatie. De keuzevrijheid voor bouwmaterialen wordt daardoor steeds beperkter.

Dankzij de achterzijdecontact cellen en de glas-glas paneeltechniek leverende Exasun zonnepanelen een gegarandeerd hoog rendement gedurende 30 jaar. Daarbij worden de panelen geproduceerd in Nederland, vrij van PFAS, lood, antimoon of cadmium. Deze combinatie zorgt voor een ongekende milieu- en energieprestatie. Dat geeft veel ontwerpvrijheid voor de rest van het gebouw.

Van duurzaam naar volledig circulair

Als kers op de taart toont Exasun een demo van het eerste volledig circulaire zonnepaneel ter wereld. Dit Cradle2Cradle zonnepaneel is voortgekomen uit een samenwerking met DSM en TNO en stelt in staat het zonnepaneel te recyclen zonder het te vergruizen. Dat scheelt veel energie én maakt een ongekende restwaarde mogelijk van >90%

 

Meer weten? Bestel hier gratis tickets en kom langs in stand 11.62. Wil je een afspraak maken van te voren? Mail dan naar sales@exasun.com

Tot op de beurs!