Duurzaam Nieuws! Exasun ontvangt financiering van 9 miljoen

Duurzaam Nieuws! Exasun ontvangt financiering van 9 miljoen voor het bouwen van een compleet nieuwe PV assemblage lijn en om internationaal verder op te schalen. De investering komt van ABN AMRO Sustainable Impact Fund, Invest-NL, Wienerberger en de bestaande aandeelhouders ENERGIIQ, Dockpoint en No Such Ventures. 

Deze investering is een belangrijke stap op weg naar het realiseren van onze ambitie. We willen de energie transitie versnellen en de wereld verduurzamen voor de generaties die na ons komen. 

Gebouw geïntegreerde zonne-energie (BIPV) groeit als oplossing voor woningbouw, en dat is niet zonder reden. In de afgelopen jaren hebben we in Nederland baanbrekend werk verricht en een oplossing voor schuine daken ontwikkeld die duurzaam, betaalbaar en mooi is. Dat hebben bouwers, installateurs en ontwikkelaars ook ontdekt en de systemen krijgen dan ook steeds vaker de voorkeur boven traditionele op-daksystemen. Met de X-Roof- en X-Tile oplossingen werk je een leeg dak namelijk snel waterdicht, energieopwekkend en stijlvol af. 

Onze X-Roof en X-Tile producten zijn sinds begin 2022 onderdeel van het Wienerberger Wevolt Energiedak dat in alle landen van Europa wordt uitgerold. Dit geeft een enorme boost aan onze groei in Europa. 

Deze investering stelt ons in staat om de groei in Europa te realiseren, de nieuwe productie lijn te bouwen, nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen en de regio’s buiten Europa commercieel te ontsluiten.

Laten we samen de energie transitie versnellen… Wij zijn er klaar voor!

Lees het officiële persbericht hier: https://exasun.com/wp-content/uploads/2022/09/220915-Exasun-Persbericht-Final-Website.pdf