Duurzaamheid

In alle opzichten

Onze ambitie

Bij Exasun vinden we dat we voor het produceren van elektriciteit voor gebouwen veel meer gebruik moeten maken van de enorme hoeveelheid energie die de zon levert. Als ontwikkelaar en producent van zonnepanelen bieden wij duurzame oplossingen die op een zo duurzaam mogelijke wijze zijn gemaakt. We dagen u uit om samen met ons bij te dragen aan de eerste ExaWatt aan elektriciteit die met de zon is opgewekt.

Ontwikkeling

Wij ontwikkelen zonnedaksystemen van materialen die zo lang mogelijk meegaan, zo min mogelijk giftige grondstoffen bevatten en na gebruik zoveel mogelijk opgewaardeerd kunnen worden naar nieuwe producten. Onze panelen zijn dan ook vrij van PFAS, wat in standaard glas-folie panelen wel aanwezig is. De lage degradatie, hoge betrouwbaarheid door de glas-glas opbouw en robuuste celtechnologie zorgen voor een levensduur van meer dan 30 jaar. 


We blijven zoeken naar nieuwe oplossingen die nóg duurzamer zijn. Zo werken we aan een circulair Cradle-2-Cradle paneel waarbij het paneel aan het eind van de levensduur in onderdelen uit elkaar gehaald kan worden zodat deze weer voor dezelfde of nieuwe toepassingen gebruikt kunnen worden.

Productie

Exasun heeft een kleine CO2-footprint. We produceren onze zonnedaksystemen lokaal: op onze eigen productielocatie in Den Haag en waar mogelijk met grondstoffen van Europese toeleveranciers. Zo voorkomen we internationaal transport. De energie die we gebruiken voor de productie is bovendien schoner dan de energie die hiervoor in China wordt gebruikt. De productie vindt plaats onder goede werkomstandigheden en stimuleert de lokale werkgelegenheid. Wij houden ervan om mensen kansen te geven. Op onze productielocatie werken diverse statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor mogen we ons met trots social enterpreneur noemen.

Oplossingen

Met onze gebouwgeïntegreerde oplossingen kiezen wij voor functie-integratie. Bij het gebruik van X-Roof en X-Tile is het, in tegenstelling tot opdaksystemen, niet nodig om dakpannen te gebruiken. Dit bespaart grondstoffen, energie en CO2-uitstoot van productie en transport. Onze panelen zijn bovendien frameloos en hebben een kleiner formaat dan gemiddeld. Hierdoor kunnen we optimaal gebruik maken van het dakoppervlak en halen we meer vermogen van het dak dan met standaardpanelen.

Initiatieven

Exasun ondersteunt ook diverse NGO’s. Zo sponsorden we onder andere de zonnepanelen voor een vluchtelingenkamp in Griekenland en voor een ziekenhuis in Burkina Faso.

Nieuws


Duurzaam Nieuws! Exasun ontvangt financiering van 9 miljoen

15/09/2022

Duurzaam Nieuws! Exasun ontvangt financiering van 9 miljoen voor het bouwen van een compleet nieuwe PV assemblage lijn en om internationaal verder op te schalen. De investering komt van ABN AMRO Sustainable Impact Fund, Invest-NL, Wienerberger en de bestaande aandeelhouders ENERGIIQ, Dockpoint en No Such Ventures.  Deze investering is een belangrijke stap op weg naar […]
Exasun interview BNR Nieuwsradio

21/04/2021

Luister hier naar de uitzending van BNR Nieuwsradio - Harm Edens TheGreenQuest met Exasun #BIPV oplossingen #XRoof en #XTile. Enthousiaste reacties van jurylid Wisse Hummel voor de Betaalbare, Waterdichte, #Esthetische In-Dak zonnesystemen voor particuliere en seriematige #woningbouw
Exasun kiest voor zonnepanelen zonder lood

25/05/2021

In heel veel zonnepanelen zit lood. Da’s best gek, want dit materiaal is volgens de Europese wetgeving verboden. Voor zonnepanelen wordt het gebruik gedoogd omdat men deze zo belangrijk vindt. In het begin kon dit ook niet anders: er was geen alternatief. Maar inmiddels is het helemaal niet meer nodig om lood in zonnepanelen te […]