De duurzaamheid van X-Roof

Nieuwbouwwoningen moeten aan steeds hogere eisen voldoen. En de komende jaren worden deze nog maar verder aangescherpt. Naast de energieprestatie wordt de milieuprestatie steeds belangrijker: de genomen maatregelen moeten het tenslotte wél waard zijn. Exasun werkt hier graag aan mee.
 
Veel producten staan op dit moment nog niet in de milieudatabase. Hierdoor hebben ontwikkelaars niet de mogelijkheid om met de data hiervan te rekenen. Ze moeten met onnauwkeurige en pessimistische standaarddata werken en rekening houden met een extra foutmarge van 30 tot 60%.
 
Exasun voerde wél een lifecycle analyse (LCA) uit om haar milieuprestatie te bepalen. De resultaten zijn inmiddels bekend en opgenomen in de milieudatabase. Hiermee bieden we ontwikkelaars niet alleen aantrekkelijke cijfers om mee te rekenen, maar ook ontwerpvrijheid.
 
Wanneer je kiest voor X-Roof heb je geen foutmarge, kun je de exacte data gebruiken én X-Roof heeft betere waarden dan de glas-folie panelen in de milieudatabase. Helemaal wanneer je ook kijkt naar de levensduur, die meer dan twee keer zo lang is.