Menu

Business case


Kwaliteit loont!

De kostprijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren gekelderd. Een deel van deze kostprijsdaling is te verklaren uit opschaling, echter een groot deel is ook het gevolg van het toepassen van goedkopere materialen -concessies op kwaliteit!

Een lagere kwaliteit heeft gevolgen voor:

Kortere levensduur – momenteel 7-10 jaar voor standaard panelen (glas-folie)
Lagere opbrengst – een lage performance (kWh geproduceerd per kWp vermogen)
Aangezien de kostprijs van de zonnepanelen maar 40% van de totale kosten zijn, is het voor een goed rendement (goede business case) belangrijk naast kostprijs ook de opbrengst en gegarandeerde levensduur mee te nemen.

EXASUN BCG panelen hebben een garantie (zowel product als performance) van 30 jaar. Ook ligt de performance ratio van onze panelen ligt tot wel 10% hoger.

Gevolgen voor uw business case

Door de hogere opbrengst (kWh) van de panelen is de licht hogere aanschafprijs al binnen de terugverdientijd ingehaald. Daarna wordt, door de lagere degradatie, het verschil in opbrengst steeds groter. Na ca 10 jaar verloopt de productgarantie van standaard panelen wat overeenkomt met de levensverwachting uit de praktijk. De EXASUN panelen leveren u daarna echter nog jaren gratis elektriciteit; gegarandeerd tot 30 jaar (85%).

Al met een investeringshorizon van 7 – 10 jaar maakt u met onze panelen het beste rendement.