Menu

Hoogwaardige, esthetische zonnepanelen. Ontwikkeld & geproduceerd in Nederland
Hoge efficiëntie

18.5-19% module efficientie door lagere schaduw- en weerstandsverliezen.

MWT cellen
Flexfoil interconnectie
Loodvrije interconnectie
Hogere opbrengst

MWT cellen & gestructureerd, ultra-helder glas met antireflectie coating zorgen voor 4-7% meer opbrengst.

Hogere lichtinkoppeling en lage weerstand
Lagere cel temperatuur (NOCT)
Zeer lange levensduur

30 jaar product- & vermogensgarantie vanwege optimale bescherming door achterzijde glas.

Glas-Glas constructie
Spanningsvrij
Bewezen technologie
Elegant ontwerp

Panelen zijn frameloos & volledig zwart of in kleur en kunnen worden geïntegreerd in gebouwen.

Esthetisch zeer fraai
Geen PID
Nu ook in Kleur!
Geproduceerd in NL

Ontwikkeling & productie van panelen met handige installatiesystemen in Den Haag

Veilig
Snel
Geen schadelijke stoffen
Sluiten

In Exasun panelen worden monokristallijne Metal Wrap-Through cellen gebruikt. Deze back-contact zonnecellen hebben beide electrische contacten aan de onderzijde van de cel. Daardoor hoeven busbars niet gebruikt te worden. Dit levert naast een veel betere esthetiek van het zonnepaneel ook minder schaduwverliezen van de cellen op.

Sluiten

Een speciale koperfolie verbindt de achterkanten van de MWT-cellen met elkaar in serie. Hierdoor is de electrische weerstand tussen de cellen een factor 6 lager t.o.v. in een module waarin standaard ‘tabs’ worden toegepast.

Sluiten

Lood is een gif, ieder zonnepaneel zit er vol mee. Het is ons gelukt om een loodvrij zonnepaneel te ontwikkelen, zodat niet zonnepanelen de asbest van de toekomst worden.

Sluiten

De speciale MWT-cellen in combinatie met gestructureerd, ultra-helder glas met een duurzame antireflectie coating zorgen voor een hogere opbrengst, vooral bij een lage zon of met bewolking.

Sluiten

De koperfolie en de glasplaat aan de achterzijde geleiden de warmte beter naar de lucht, waardoor de module koeler blijft en beter presteert.

Sluiten

In conventionele zonnepanelen bestaat de achterkant uit een kunststof folie. Deze folies laten waterdamp door en dit leidt tot oxidatie en versnelde degradatie. Dankzij toepassing van glas aan voor- én achterzijde, gecombineerd met een UVstabiele encapsulant, hebben onze zonnepanelen een blijvend hoge opbrengst.

Sluiten

In een standaard zonnepaneel worden de cellen en celverbindingen mechanisch zwaar belast bij wind. Dit kan leiden tot celbreuk waardoor het paneel niet meer werkt. Bij glas-glas modules ondergaat de ene glasplaat drukkrachten en de andere trekkrachten - de cellen liggen echter in een neutrale zone in het midden. Hierdoor -en door de betere krachtverdeling via de koperfolie- is de kans op celbreuk vele malen kleiner

Sluiten

Modules met soortgelijke opbouw (glas-glas met hoogwaardig encapsulant) werden 35 jaar geleden reeds gebouwd en hebben tot op heden slechts een degradatie van 7%! EXASUN is hier op verder gegaan door de glas-glas constructie te combineren met achterzijde contact cellen.

Sluiten

EXASUN is van mening dat zonnepanelen ook mooi moeten zijn. Daarom zijn al onze modules volledig zwart en zonder frame. Slimme ophang systemen als een backrail geven het paneel extra sterkte en maken ‘onzichtbare’ en gebouwgeïntegreerde montage mogelijk. Het weglaten van een frame voorkomt ook vuilophoping in de randen.

Sluiten

Potential Induced Degradation kan de opbrengst van standaard modules met 2-3% reduceren. Dankzij het gebrek aan een frame en gebruik van hoge kwaliteit cellen en encapsulanten zijn onze producten vrij van PID.

Sluiten

Met onze innovatieve Colourmax technologie zijn we in staat al onze zonnepanelen van kleur te voorzien, zonder veel vermogensverlies of grote kosten verhoging.

Sluiten

De junction-box is van zeer hoge kwaliteit en heeft 3 cold bypassdiodes en 1 m MC4 kabels. Hiermee kunnen beschaduwde delen van de zonnepanelen worden uitgeschakeld zodat de totale energie opbrengst van de panelen in string contructie hoger is.

Sluiten

Door handige montage systemen zijn ook gebouwgeintegreerde (BIPV) zonnepanelen zeer snel te installeren. Vaak veel sneller dan bijvoorbeeld pannendaken

Sluiten

Ondanks dat de Europese richtlijn verbiedt om lood te gebruiken in elektronische producten, hebben alle zonnepanelen dit wel! Door een andere cel ontwerp hoeft Exasun GEEN LOOD te gebruiken om de zonnecellen te solderen.


Exasun: de producent van de beste en mooiste zonne-technologie voor uw toepassing.

Na jaren van ontwikkeling, is EXASUN in 2015 met de revolutionaire combinatie van achterzijdecontact cellen in een glas-glas zonnepaneel gekomen. Een ontwikkeling waarbij kwaliteit centraal staat:

  • Een hogere opbrengst (meer kWh)
  • Een levensduur van minimaal 30 jaar
  • Betere esthetiek

Hiervoor ontving EXASUN in dat jaar de Solar Solutions Innovation Award.

Michiel bij zonnepaneel

Superieure Exasun technologie voor al uw toepassingen.

Bij EXASUN producten komen kwaliteit en prestatie samen. De unieke technologie combineert hoogwaardige cel-technologie met de beste module technologie.

Door keuze van de meest duurzame materialen leveren onze producten een blijvend hoge output en een zeer lange levensduur. In al onze producten staan hiermee prestatie en kwaliteit voorop

Nieuws
Zonnepanelen in kleur
10 september 2020

Met dank aan dit Haagse bedrijf kunt u straks zonnepanelen kopen in alle kleuren van de regenboog Zonnepanelen zijn donkerblauw, en als je op chic wil gaan zwart. Kijk maar om je heen en je ziet niet anders. Maar dat hoeft niet zo te blijven. Stemmig groen is nu ook heel goed mogelijk, en zelfs […]

Lees meer
Nieuws
Exasun haalt € 5 miljoen op voor grootschalige uitrol op Nederlandse huizen
26 maart 2020

Exasun heeft in een nieuwe investeringsronde ruim 5.000.000 euro opgehaald om de volgende opschalingsfase vorm te kunnen gaan geven. De investeerders en het management hebben ondanks de corona-crisis voldoende vertrouwen dat het bedrijf op korte termijn voorspoedige stappen in de markt kan zetten. Exasun zet de investering in om de organisatie te versterken, haar productieproces verder […]

Lees meer
Nieuws
Exasun presenteert het eerste Cradle2Cradle zonnepaneel op de Building Holland 2020
4 maart 2020

  De Building Holland 2020 is van 24 t/m 26 maart in de RAI Amsterdam. Exasun laat, naast X-Roof en de verbeterde X-Tile, ook een demo zien van ’s werelds eerste volledig circulaire zonnepaneel! Bezoek Exasun op standnummer 11.62. Registreer, en kom gratis naar de beurs!    Met thema’s als circulariteit, energie transitie en smart […]

Lees meer
Nieuws
Exasun versterkt organisatie
11 november 2019

  Exasun produceert in Nederland innovatieve zonnepanelen in diverse formaten en kleuren, met een focus op de bouwsector.  Het is onze missie is om zonne-energie bereikbaar en aantrekkelijk te maken, met onze innovatieve systemen voor daken en gevels, waardoor iedere vastgoedbezitter deze transitie kan maken.  Exasun wil een aanjager zijn in de transformatie naar een […]

Lees meer

Zonnestroomsystemen kunnen een aantrekkelijk onderdeel vormen van woningen en andere gebouwen. Achterzijdecontactcellen combineren een hoge elektriciteitsopbrengst met een strak uiterlijk en inpakking tussen twee glasplaten levert een robuust dakelement. Geavanceerde techniek gecombineerd met duurzaamheid.

Prof. Dr. Wim Sinke

Trotse bezitter van Exasun Black Roof systeem